Παιδικό δωμάτιο: κέρδισε χώρο με 10 έξυπνες κινήσεις! (Μέρος Α’)

Παιδικό δωμάτιο: κέρδισε χώρο με 10 έξυπνες κινήσεις! (Μέρος Α’)

Σπάνια βρίσκεις ένα παιδικό δωμάτιο τακτοποιημένο. Συνήθως υπάρχουν βιβλία, μπογιές, παιχνίδια σκορπισμένα παντού.

Μάλιστα πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το βράδυ και έχεις πατήσει κάτι από αυτά που έχουν αφήσει τα παιδιά σου πεταμένα κάτω;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το παιδικό δωμάτιο σε τάξη. Ευτυχώς για εσένα, όμως, υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να οργανώσεις το δωμάτιο εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα.

Ο συνεργάτης μας HOME ABOUT μας προτείνει ιδέες για πιο λειτουργικό Παιδικό δωμάτιο.

Κρεβάτι
Αν το παιδικό δωμάτιο το μοιράζονται δύο (ή και περισσότερα) παιδιά συνήθως προτιμώνται οι κουκέτες (κρεβάτια πάνω-κάτω) για να εξοικονομηθεί χώρος είτε για να μπει ένα γραφείο στη θέση που θα πήγαινε το δεύτερο κρεβάτι είτε για να μείνει χώρος για αποθήκευση παιχνιδιών. Αν όμως στο παιδικό δωμάτιο θα μπει ένα μονό κρεβάτι, προτίμησε αυτό που έχει από κάτω δύο συρτάρια. Δύο μεγάλα συρτάρια κατά μήκος του κρεβατιού μπορούν να αποθηκεύσουν πολλά παιχνίδια και ταυτόχρονα είναι εύκολα προσβάσιμα από το παιδί.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

Ντουλάπα
Οργάνωσε όσο καλύτερα γίνεται την ντουλάπα του, ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις παιχνίδια και σε αυτή. Μη θεωρείς πως πρέπει μία ντουλάπα να είναι αποκλειστικά και μόνο για ρούχα. Στις δίφυλλες πόρτες της, που συνήθως υπάρχει η ράγα για τα κρεμαστά ρούχα, μπορείς να βάλεις δύο μεγάλα πλαστικά κουτιά για παιχνίδια, άλλωστε τα παιδικά ρούχα δεν καταλαμβάνουν όλο το ύψος αυτού του χώρου. Επίσης, αν σου μείνει ελεύθερο και κάποιο συρτάρι ακόμη καλύτερα.

Γωνιακή βιβλιοθήκη
Αν έχει πολλά βιβλία, τότε μια μικρή γωνιακή βιβλιοθήκη μέσα στο δωμάτιο θα ήταν η ιδανική λύση για να τα συμμαζέψει. Ακόμη μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χώρο μέσα στο δωμάτιο του δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους. Μια γωνιακή ραφιέρα αλλά και συρτάρια κάτω από τα κρεβάτια είναι μερικοί τρόποι για να αποθηκεύσεις τα πράγματα τους.

Σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο
Τι θα έλεγες αν συνδύαζες δύο πράγματα σε ένα; Μπορείς να φτιάξεις μερικά εκπληκτικά ξύλινα σκαμπό, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ως μέσο αποθήκευσης όλων των αγαπημένων σας παιχνιδιών και βιβλίων.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

Βάζα αποθήκευσης (storage-jars)
Ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσεις όλα τα μικροπράγματα των παιδιών σου σε ένα μέρος είναι να τα αποθηκεύσεις μέσα σε διάφανα βάζα. Για να κάνεις τα βάζα πιο ευχάριστα στα παιδιά μπορείς να κολλήσεις μερικές φιγούρες ζώων επάνω στο καπάκι. Εκτός από τα διάφανα βάζα που είπαμε πριν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μερικά άδεια κουτιά και να βάλεις εκεί μέσα όλα τα βιβλία για πιο εύκολη πρόσβαση.

Οργάνωση τώρα
Μια ακόμα καλή λύση είναι να οργανώσεις τα παιχνίδια και τα αντικείμενα κατά ομάδες. Για παράδειγμα, χώρια τα λούτρινα αρκουδάκια, χώρια τα αυτοκινητάκια, χώρια τα είδη ζωγραφικής. Με αυτό τον τρόπο, θα κερδίσεις τρία πράγματα: Πρώτον, το παιδί θα βρίσκει ευκολότερα ό,τι ψάχνει. Δεύτερον, το παιδί θα τακτοποιεί πιο εύκολα και γρήγορα όταν ξέρει ποια είναι η θέση για το κάθε πράγμα ξεχωριστά. Τρίτον και κυριότερον, το παιδί θα εξοικειωθεί από νωρίς με την καλαισθησία και την τάξη.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

* Όλες οι φωτογραφίες είναι από συλλογές της εταιρείας HOME ABOUT

Facebook

Website

By

Type at least 1 character to search