ΚΤΙΣΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ 2020: – Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος κατασκευής του νέου σου σπιτιού

ΚΤΙΣΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ 2020: – Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος κατασκευής του νέου σου σπιτιού

ΚΤΙΣΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ VS ΤΙΜΗ– Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος κατασκευής του νέου σου σπιτιού

Εάν κτίζεις σπίτι ή έχεις ξεκινήσει την έρευνα σου για το κτίσιμο του νέου σου σπιτιού, τότε σίγουρα θα έχεις καταλάβει ότι είναι ίσως η πιο μεγάλη και σημαντική επένδυση που θα κάνεις ποτέ και οι αποφάσεις που θα πάρεις στο επόμενο διάστημα θα σε ακολουθούν για μία ζωή!

Αυτός είναι και ο λόγος γιατί πρέπει να κάνεις μία εκτενή μελέτη για να καταλήξεις στις καλύτερες δυνατές επιλογές για να αξιοποιήσεις το Budget σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Συνήθως ο παράγοντας ο οποίος επηρεάζει περισσότερο τις αποφάσεις των νέων ζευγαριών σε ότι αφορά το κτίσιμο του σπιτιού τους, είναι αναπόφευκτα το κόστος. Στην σημερινή εποχή όποιες εξοικονομήσεις μπορούν να επιτευχθούν είναι πολύ σημαντικές, ειδικά για μια τόσο μεγάλη επένδυση.

Ποιοι είναι όμως οι τομείς στους οποίους δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα;

Σε ποιες επιλογές αξίζει να επενδύσεις για να μην το μετανιώσεις μετά;

Είναι γεγονός ότι για την ανέγερση του ίδιου σπιτιού μπορεί να λάβεις διαφορετικές προσφορές. Που οφείλεται η διαφορά στην τιμή και ποιοι κίνδυνοι μπορεί να ελλοχεύουν; Ποιες μπορεί να είναι οι διαφορές σε μια πιο φτηνή και μια ακριβή προσφορά;

Πιο κάτω σου εξηγούμε ποια σημεία μπορεί να έχουν καθοριστικό ρόλο στο κόστος κατασκευής και την προσφορά που θα λάβεις, αλλά και στην ποιότητα του μελλοντικού σου σπιτιού!

Σκυρόδεμα & Οπλισμός: Πολύ σημαντικό για την ποιότητα αλλά και την μακροβιότητα της κατασκευής, είναι να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη κατηγορία σκυροδέματος (grade) σε ολόκληρη την οικοδομή, έτσι ώστε να υπάρχει η σωστή αναλογία αδρανών υλικών και ομοιομορφία. Σε ότι αφορά τον οπλισμό, είναι γνωστό ότι κυκλοφορεί στην αγορά και σίδερο Ρωσικής κατασκευής, το οποίο θεωρείται κατώτερης ποιότητας. Σε ότι αφορά τον σίδερο, έχουν γίνει καταγγελίες ότι μπορεί να γίνει ακόμα και αφαίρεση κάποιας ποσότητας, μετά τους ελέγχους με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι προδιαγραφές.
Γενικά, το σκυρόδεμα είναι από τα σημεία τα οποία δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα γιατί αφορά την ίδια την δομή της οικίας και μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.

buildinghouse2020

Μόνωση: Η επιλογή υλικών για την μόνωση, αλλά και η διαδικασία τοποθέτησης, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για την ποιοτική οικοδόμηση της οικίας και για αποφυγή απωλειών σε θέματα θερμομόνωσης και υγρασιών. Με την επιλογή πιο φθηνών υλικών για πρόσμικτα και μονώσεις ή και με την μη τοποθέτησης μόνωσης όπου επιβάλλεται, μπορεί να επιτευχθεί μια σχετική εξοικονόμηση στο αρχικό κόστος κατασκευής, αλλά σίγουρα θα αυξήσει σημαντικά το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας και συντήρησης. Επίσης τα προβλήματα που αφορούν υγρασίες και μούχλα, σχετίζονται και με προβλήματα υγείας για αυτό είναι καλό να δίνεται επιπλέον προσοχή! Η επιλογή των τούβλων αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό παράγοντα στην μόνωση της οικίας. Η αποτελεσματικότητα των τούβλων, κρίνεται από τον αριθμό των οπών (τρυπών) τους. Στην αγορά υπάρχουν τούβλα με 7, 9 και 11 οπές. Όσες περισσότερες είναι οι οπές, τόσο καλύτερη είναι η μόνωση και λιγότερη η απώλεια ενέργειας.

Ενίσχυση Παραθύρων για ρωγμές: Οι ρωγμές στον σοβά του τοίχου είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζονται σε μια οικία. Τα πιο επιρρεπής σημεία για να δημιουργηθεί μια ρωγμή, είναι εκεί που εφάπτονται οι κολώνες με το μπετόν και οι γωνιές των παραθύρων, λόγω της επαφής υλικών τα οποία έχουν διαφορετική συστολή-διαστολή. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα δίκτυα και στηρίγματα τα οποία μπαίνουν κατά μήκος και διαγώνια των περιοχών αυτών και συγκρατούν τον σοβά. Αυτό προϋποθέτει κάποιες επιπλέον εργατοώρες και υλικά εκ μέρους του εργολάβου, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι είναι μία επένδυση που αξίζει γιατί θα μειώσει σημαντικά το κόστος συντήρησης της τοιχοποιίας.

Προδιαγραφές Κατασκευής: Οι προδιαγραφές των υλικών και των μεθόδων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση της οικίας, έχουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην κοστολόγηση της. Πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί ότι κάποια από τα προδιαγραφόμενα υλικά σε μια πιο χαμηλή προσφορά, είναι ικανοποιητικά, αλλά στην πορεία να γίνουν αλλαγές οι οποίες θα χρεωθούν και θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να γίνει πολύ καλή μελέτη όλων των προδιαγραφών που προσφέρονται από την εταιρεία πριν το κλείσιμο της συμφωνίας. Στις περιπτώσεις όπου προδιαγράφονται συγκεκριμένες εταιρείες και υλικά, είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία με τις εταιρείες αυτές για να γίνουν αντιληπτές όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τις προδιαγραφές.

Δες τις προδιαγραφές της ΚΑΝΤΟΥ Constructions & Development

Επιμέλεια Κατασκευής: Η κατασκευή ενός σπιτιού αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό project το οποίο αποτελείται από πολλά άλλα μικρότερα projects και εργασίες, όπως το συχνό ράντισμα του μπετόν, η καθαριότητα της οικοδομής, το μπετόν καθαριότητας το οποίο κάποτε αποφεύγεται αλλά αποτελεί σημαντικό κομμάτι για μια πιο ολοκληρωμένη και «καθαρή» δουλειά, κτλ. Για την διεκπεραίωση ενός τόσο μεγάλου project η συχνή επιμέλεια και έλεγχος από τον κυρίως εργολάβο προς τους υπεργολάβους είναι απαραίτητη. Η επιμελής και προγραμματισμένη λειτουργία όλων των εργασιών είναι πολύ σημαντική από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου και κάτι που αντανακλάται από την όλη παρουσία, επικοινωνία και τον επαγγελματισμό μιας εταιρείας.
Επαγγελματική Ομάδα: Στην διαδικασία που αφορά την προσφορά και την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας, συνήθως θα έρθεις σε επαφή μόνο με τον εργολάβο και τον αρχιτέκτονα. Εξίσου σημαντική, είναι και η υπόλοιπη ομάδα η οποία θα αναλάβει την ανέγερση της οικίας σου. Το φαινόμενο υπεργολαβίας συνεργείων από εταιρείες που ασχολούνται με την μαζική κατασκευή σπιτιών, είναι αρκετά συχνό. Αυτό, παρόλο που μπορεί να έχει πιο χαμηλό κόστος για την εταιρεία, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε θέματα ελέγχου και τήρησης των προδιαγραφών, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις, ο στόχος συχνά δεν είναι η ποιότητα, αλλά η ταχύτητα και η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων. Στην ΚΑΝΤΟΥ Developers, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επαγγελματική μας ομάδα και για κάθε μέλος της ξεχωριστά! Όλων μας των έργων επιμελείται o εξειδικευμένος μας αρχιτέκτονας σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, ο οποίος τα εποπτεύει συχνά. Επίσης διατηρούμε τα δικά μας συνεργεία τα οποία είναι εκπαιδευμένα και έμπειρα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές μας απαιτήσεις και στην φιλοσοφία της εταιρείας μας.

Εμπιστοσύνη: Τέλος, για ένα τόσο σημαντικό έργο, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο συνεργάτη, ο οποίος θα σε ακολουθεί και θα σε συμβουλεύει σε κάθε βήμα. Στην ΚΑΝΤΟΥ Constructions & Developers επιλέγουμε τον δρόμο της ποιότητας και του επαγγελματισμού και δεν συμβιβαζόμαστε με οτιδήποτε λιγότερο από την εξαιρετική ποιότητα τόσο στον σχεδιασμό αλλά και στην κατασκευή, στον βωμό της εξοικονόμησης για προσέλκυση περισσότερων πελατών. Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι να ξεπερνούμε σε κάθε στάδιο τις προσδοκίες των πελατών μας!

Επικοινώνησε σήμερα με την ΚΑΝΤΟΥ Constructions & Developers στο 99 627453 και δώσε μας την ευκαιρία να κτίσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

 

By

Type at least 1 character to search