Ξύλινο πάτωμα, όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ξύλινο πάτωμα, όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σήμερα οι επιλογές που έχεις για να επενδύσεις το πάτωμά σου είναι πάρα πολλές και ικανοποιούν όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις. Ωστόσο από ό,τι φαίνεται η μόδα έχει επαναφέρει τα ξύλινα δάπεδα, καθώς είναι ένα φυσικό και ζωντανό υλικό που αποπνέει αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Ρουστίκ, μοντέρνο, μασίφ ή απομίμηση όλα υπάρχουν και μπορούν να δημιουργήσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα, αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά.

Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες στις επενδύσεις ξύλινων δαπέδων:

Ολόσωμες σανίδες Μασίφ ξύλινες σανίδες σε διάφορες διαστάσεις, από όλα τα είδη ξυλείας (δρυός, οξιάς, ιρόκου κ.λπ.), σε διάφορες ποιότητες (με νερά, με ρόζους ή χωρίς) και αποχρώσεις. Τοποθετούνται καρφωτές ή κολλητές. Είναι η πιο διαχρονικά όμορφη επιλογή. Αν επιλέξετε ξυλεία από δάση ελεγχόμενης διαχείρισης υλοτομίας, τότε θα είναι και οικολογικό.

Συλλογές από την εταιρεία Maouris OIKOSET

Προλουστραρισμένα Σύνθετες σανίδες (ημιμασίφ) που επενδύονται από ένα φύλλο αληθινού ξύλου. Έρχονται λουστραρισμένες και έτοιμες για τοποθέτηση. Τοποθετούνται καρφωτά, κολλητά ή και πλωτά. Είναι οικονομικότερα αλλά με μικρότερη διάρκεια ζωής.

Laminate Συνθετικά δάπεδα που μιμούνται την εμφάνιση του ξύλου. Αποτελούνται από διαφορετικές στρώσεις υλικών και σαν τελική επίστρωση έχουν φωτογραφία ξύλου. Τα laminate πατώματα είναι ουσιαστικά δάπεδα με σκληρή επιφάνεια, τα οποία μοιάζουν πολύ με ξύλινο πάτωμα. Πιο συγκεκριμένα, τα πατώματα laminate κατασκευάζονται από αληθινό ξύλο που έχει ανακυκλωθεί σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF). Από το ίδιο υλικό που παράγονται τα πατώματα laminate παράγονται τα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Πέρα από κατηγορίες, υπάρχουν και διάφορες επιλογές στην τοποθέτηση. Μπορούν να τοποθετηθούν καρφωτά: Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια. Μπορεί να γίνει κολλητό: Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση και, τέλος, πλωτό, όπου οι σανίδες συναρμολογούνται μεταξύ τους με τη βοήθεια εγκοπών-εσοχών.

Συλλογές από την εταιρεία Maouris OIKOSET

Και εξωτερικής χρήσης
Στον εξωτερικό χώρο τοποθετούνται ειδικά ξύλα, ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία δένονται επάνω σε σκελετό για να γίνεται αποστράγγιση των νερών. Υπάρχουν και εδώ πολλές διαστάσεις, χρωματισμοί και σχέδια για να διαλέξετε. Η συναρμόλογησή τους είναι σχετικά εύκολη και σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να συναρμολόγησετε τα κομμάτια και μόνοι σας. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται στους εξωτερικούς χώρους είναι εμποτισμένη και δεν χρειάζεται κάποια άλλη εργασία από εσάς.

Συλλογές από την εταιρεία Maouris OIKOSET

Maouris OIKOSET

Facebook

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22444555

By

Type at least 1 character to search