Παιδικό δωμάτιο: κέρδισε χώρο με 10 έξυπνες κινήσεις! Μέρος Β’

Παιδικό δωμάτιο: κέρδισε χώρο με 10 έξυπνες κινήσεις! Μέρος Β’

Σπάνια βρίσκεις ένα παιδικό δωμάτιο τακτοποιημένο. Συνήθως υπάρχουν βιβλία, μπογιές, παιχνίδια σκορπισμένα παντού.

Μάλιστα πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το βράδυ και έχεις πατήσει κάτι από αυτά που έχουν αφήσει τα παιδιά σου πεταμένα κάτω;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το παιδικό δωμάτιο σε τάξη. Ευτυχώς για εσένα, όμως, υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να οργανώσεις το δωμάτιο εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα.

Ο συνεργάτης μας HOME ABOUT μας προτείνει ιδέες για πιο λειτουργικό Παιδικό δωμάτιο.

«Έξυπνα» ράφια
Τα ράφια στους τοίχους είναι μια πολύ έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση, αφού τοποθετούνται σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου, διακοσμώντας την κενή επιφάνειά του και αφήνοντας συγχρόνως ελεύθερο το χώρο, για να κινείται άνετα το παιδί.

Capture1-210x300

Υφασμάτινες τσέπες
Η πιο εύκολη επιλογή, για να κρύβετε μικρά αντικείμενα. Κρεμιούνται παντού στο δωμάτιο: στους τοίχους, στην πόρτα και στην ντουλάπα. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα, για να επιλέξετε εκείνο που σας αρέσει, ενώ μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

Βάψε τον τοίχο με απαλά και φωτεινά χρώματα
Ένα κοινό μυστικό για να κερδίσεις χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο είναι να αφήσεις το φυσικό φως να ταξιδέψει στο χώρο. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, απόφυγε το κλείσιμό τους με σκούρες και βαριές κουρτίνες. Απαλά χρώματα και ζεστές αποχρώσεις θα «ανοίξουν» το δωμάτιο, κάνοντας το να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

Οριοθέτησε το χώρο
Ένα μικρό τραπεζάκι με δυο-τρεις καρέκλες μπροστά του οριοθετεί ποιος είναι ο χώρος για παιχνίδι και ποιος είναι ο χώρος για ύπνο, μπορεί να βοηθήσει ώστε σιγά σιγά το παιδί να μάθει να διαχωρίζει τις χρήσεις και να μην σκορπίζει όλα τα παιχνίδια του παντού.

Από την συλλογή του HOME ABOUT

* Όλες οι φωτογραφίες είναι από συλλογές κουζίνων της εταιρείας HOME ABOUT

Facebook

Website

By

Type at least 1 character to search