Υποδαπέδια Θέρμανση – Ποια τα πλεονεκτήματα της;

Υποδαπέδια Θέρμανση – Ποια τα πλεονεκτήματα της;

Ένα σημαντικό ερώτημα που προβληματίζει κάθε νέο ζευγάρι το οποίο ξεκινά να φτιάχνει το σπίτι των ονείρων του και γίνεται συχνά θέμα συζήτησης είναι η υποδαπέδια θέρμανση. Ο συνεργάτης μας, Πανίκος Κουλλουπάς από την εταιρεία Πανίκος Κουλλουπάς Ltd μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα της υποδαπέδιας θέρμανσης.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης που στόχος του είναι η θερμότητα στο χώρο να ακτινοβολείται ομοιόμορφα από το δάπεδο προς όλο το χώρο και όχι μόνο σε ένα σημείο. Αρχικά θερμο-μονώνεται το πάτωμα και έπειτα, με τη βοήθεια ενός συστήματος σωλήνων όπου μεταφέρουν ζεστό νερό σε όλο την επιφάνεια του, λειτουργεί ως ένα θερμαντικό σώμα όπου εκπέμπει θερμότητα στον αέρα και τον θερμαίνει ομοιόμορφα.

Πλεονεκτήματα:

 1. Ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στο χώρο
  Με το σύστημα σωλήνων που κυκλοφορεί ζεστό νερό σε όλη την επιφάνεια του δαπέδου επιτυγχάνεται το δάπεδο να λειτουργεί ως ένα μεγάλο θερμαντικό σώμα και να εκπέμπει μέσω ακτινοβολίας συμμετρικά τη θερμότητα σε όλα τα σημεία του χώρου. Με αυτό το τρόπο δεν υπάρχουν πιο ψυχρά και πιο θερμά σημεία μέσα στο χώρο αλλά μία ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας που δημιουργεί συνθήκες αυξημένης θερμικής άνεσης.
 2. Υγιεινότερο περιβάλλον
  Με το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποφεύγεται η ξηρότητα στο χώρο και εξασφαλίζεται η απουσία θερμαντικών ρευμάτων, τα οποία μεταφέρουν σκόνη και άλλους μικροβιακούς οργανισμούς που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.
 3. Εξοικονόμηση ενέργειας/ Χαμηλό κόστος λειτουργίας
  Είναι ένα πιο οικονομικό σύστημα θέρμανσης σε σχέση με τα συμβατικά διότι η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής κυμαίνεται μεταξύ 35-40οC και συνεπώς οι θερμικές απώλειες στην πηγή ενέργειας είναι μειωμένες και σε συνδυασμό του ότι χρησιμοποιούνται μονωτικές πλάκες άριστης ποιότητας, η κατανάλωση του καυσίμου που απαιτείται είναι λιγότερη.
 4. Αόρατο σύστημα/ Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων
  Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι ένα αόρατο σύστημα αφού η εγκατάστασή του γίνεται εντός του δαπέδου και αυτό επιτρέπει την ελεύθερη διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων χωρίς περιορισμούς.
 5. Λειτουργία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  Είναι εφικτή η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. ηλιακή ενέργεια, αντλία θερμότητας αέρα-νερού, γεωθερμία) λόγω του ότι λειτουργεί με χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης τέτοιου είδους εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν εκπέμπουν ρύπους προς το περιβάλλον για αυτό και το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με τη χρήση τέτοιων πηγών ενέργειας θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
 6. Ελάχιστες πιθανότητες αστοχίας
  Γίνεται χρήση πλαστικών σωλήνων με πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες και εφόσον ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες των κατασκευαστών και γίνονται οι απαιτούμενες δοκιμές στεγανότητας, οι πιθανότητες σφάλματος είναι ελάχιστες. Όμως αν υπάρξει περίπτωση αστοχίας υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός όπου μπορεί εύκολα να εντοπισθεί.

Επικοινώνησε σήμερα με την ΚΑΝΤΟΥ Constructions & Developers στο 99 627453 και δώσε μας την ευκαιρία να κτίσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

By

Type at least 1 character to search