Αλουμίνια Thermal – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αλουμίνια Thermal – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αν είστε στη διαδικασία επιλογής αλουμινίου, είτε για νέα κατοικία είτε για ανακαίνιση υφιστάμενης, τότε σίγουρα θα ήρθατε αντιμέτωποι με την ερώτηση: «Τι αλουμίνιο θα θέλετε, απλό ή θερμομονωτικό;». Η ερώτηση αυτή βέβαια διατυπώνεται και με άλλους τρόπους π.χ. «προτιμάτε κρύα ή ενεργειακή σειρά αλουμινίου;», «θέλετε απλή ή thermal σειρά;». Όπως και να διατυπωθεί, λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι τα κουφώματα, ιδιαίτερα των παραθύρων, αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στη σύγχρονη κατοικία, όχι μόνο για την εξαιρετική τους αντοχή, αλλά και για τη σημαντική τους συμβολή στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την αύξηση της μόνωσης και της ασφάλειας των εσωτερικών χώρων. Γι’ αυτό και πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά την επιλογή παραθύρων αλουμινίου, των σωστών υλικών/σειρών/προδιαγραφών.

Στην Kantou Construction & Developers επιλέγουμε συνεργάτες οι οποίοι ανταποκρίνονται στις πιο υψηλές απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και στις δικές μας προδιαγραφές. Η εταιρεία S.N Energy aluminium αποτελεί ένα από τους πιο εκλεκτούς μας συνεργάτες στον τομέα του αλουμίνιου.

Οι λόγοι είναι απλοί:

Η χρήση θερμομονωτικού ή απλού συστήματος αλουμινίου έχει σχέση με 2 βασικές παραμέτρους ενός κουφώματος: τη θερμομόνωση του κουφώματος
και την πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου της υγροποίησης των υδρατμών του εσωτερικού χώρου πάνω στις επιφάνειες του κουφώματος και ειδικότερα πάνω στο πλαίσιο. Η χρήση θερμομονωτικού συστήματος αλουμινίου βελτιώνει την απόδοση του κουφώματος και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα, τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι ευρέως γνωστά στην αγορά ως «Ενεργειακά» κουφώματα αλουμινίου. Στην ουσία, αυτό που ξεχωρίζει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα από τα συμβατικά προφίλ αλουμινίου είναι η χρήση ειδικού μονωτικού υλικού (συνήθως πολυαμιδίου, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας) που ξεχωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, εξωτερικό και εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλή θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση.

Ένα κούφωμα αλουμίνιου, όμως, δεν αποτελείται μόνο από το προφίλ του αλουμινίου, αλλά και από το τζάμι (υαλοπίνακα). Τα δύο αυτά υλικά, υαλοπίνακας και προφίλ αλουμινίου, έχουν διαφορετικούς συντελεστές (διαφορετική θερμομόνωση – θερμοπερατότητα). Ο κάθε κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου είναι υποχρεωμένος να σας αναφέρει τον συντελεστή θερμομόνωσης (συντελεστή θερμοπερατότητας ή θερμικής αγωγιμότητας) κάθε παραθύρου σας.

Σειρά αλουμινίων MUSKITA MU144.91 Lift & Slide Ultratherm

Γιατί να επιλέξω θερμομονωτικά κουφώματα;

Έχοντας μη-θερμομονωτικά κουφώματα, ξοδεύετε τουλάχιστον 40% περισσότερη ενέργεια για θέρμανση ή ψύξη! Πως μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες απώλειες ενέργειας; Μέσω θερμοδιακοπής, η οποία εξασφαλίζεται με τη χρήση ειδικών υαλοενισχυμένων πολυαμιδίων εντός των προφίλ αλουμινίου. Η θερμοδιακοπή στα κουφώματα δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα ειδικό υλικό που παρεμβάλλεται μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του πλαισίου. Έτσι υπάρχει θεαματική επίδραση στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το θερμομονωτικό κούφωμα απομονώνει αποτελεσματικά το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, μη επιτρέποντας τη μεταφορά θερμότητας. Έχοντας επιλέξει θερμομονωτικό κούφωμα, θα αναρωτηθείτε βέβαια πώς μπορεί να είστε σίγουροι ότι τα κουφώματά σας είναι όντως θερμομονωτικά. Στα κουφώματα αλουμινίου είναι ορατή η θερμοδιακοπή στο πλάι του φύλλου και της κάσας. Αντίστοιχα, υπάρχει πολυαμίδιο που δημιουργεί θερμοδιακοπή και στην κάσα και μπορείτε να δείτε κάτω από το κεντρικό λάστιχο, σηκώνοντάς το.

Σειρά αλουμινίων MUSKITA MU3000 Plus Thermal

Σημαντικό και το τζάμι

Τη μεγαλύτερη επιφάνεια του κουφώματος καταλαμβάνει ο υαλοπίνακας, με αποτέλεσμα η επιλογή του να χρήζει μεγάλης προσοχής. Οι υαλοπίνακες διακρίνονται σε συμβατικούς και ενεργειακούς, με σημαντικές διαφορές όσον αφορά την θερμομόνωση. Η συνένωση δύο μονών υαλοπινάκων, με παρεμβολή ενός αποστάτη και με την πλήρωση αέρα ή ευγενών αερίων, δημιουργεί το διπλό τζάμι. Στην περίπτωση δε που θα τοποθετηθεί και τριπλό τζάμι στα προηγμένα συστήματα αλουμινίου, θα προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας! Η χρήση νέων ενεργειακών υαλοπινάκων προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω καλύτερης ηχομόνωσης και εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χάρη στη μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Να έχετε υπόψη ότι όλες οι λεπτομέρειες που αναφέραμε για τα ενεργειακά κουφώματα είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν βασική παράμετρο για την βελτίωση και την πιστοποίηση της ενεργειακής ταυτότητας ενός σπιτιού.

Εσείς έχετε σκοπό να αλλάξετε κουφώματα;

S.N Energy aluminium

Facebook

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99 464614

By

Type at least 1 character to search