10 έξυπνα tips… για (απόλυτα) λειτουργική κουζίνα – Μέρος Β’

10 έξυπνα tips… για (απόλυτα) λειτουργική κουζίνα – Μέρος Β’

Στην Καντου Developers στόχος μας είναι να ανακαλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να παραδίδουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Για τον σκοπό αυτό, επιλέγουμε τους καλύτερους συνεργάτες οι οποίοι ανταποκρίνονται στις δικές μας προδιαγραφές. Ένας από τους πιο καλούς μας συνεργάτες στην επεξεργασία υλικών είναι και η εταιρεία S.S. StavArt Ltd η οποία μας προσφέρει το πιο κάτω άρθρο:

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας, στο οποίο οι μαμάδες και νοικοκυρές περνούν καθημερινά πολλή ώρα. Και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το μέγεθός της -μεγάλη ή μικρή-, αλλά το πόσο οργανωμένη και λειτουργική είναι, πόσες έξυπνες και λειτουργικές «γωνιές» διαθέτει και κατά πόσο εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες κάθε νοικοκυράς. Παρακάτω σου δίνουμε 10 έξυπνες συμβουλές για μια κουζίνα φωτεινή, οργανωμένη και στυλάτη.

* Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από συλλογές κουζίνων της εταιρείας S.S. StavArt Ltd

1. Χρησιμοποίησε το σωστό φωτισμό
Ο καλός φωτισμός είναι σημαντικός στην κουζίνα. Οι κακές επιλογές μπορεί να δώσουν πολύ σκοτεινό αποτέλεσμα που να μη διευκολύνει τις κινήσεις σου. Θα πρέπει να τοποθετήσεις όσα περισσότερα φώτα μπορείς και όσο μεγαλύτερα φωτιστικά γίνεται! Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που έχει ανάγκη από φως για να μαγειρέψεις. Με ταινίες LED μπορείς να φωτίσεις τους πάγκους, με ένα ψηλό φωτιστικό θα βλέπεις καλά σε όλη την έκτασή της, ενώ αν υπάρχει χώρος για επιτραπέζια, επιδαπέδια ή επιτοίχια φωτιστικά, εκμεταλλεύσου τον!

2. Επίλεξε το σωστό νεροχύτη
Ένας μεγάλος και μονοκόμματος νεροχύτης είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για το πλύσιμο των πιάτων αλλά και για την προετοιμασία των γευμάτων σας! Οι νεροχύτες που έχουν 2 γούρνες συνήθως είναι άβολοι στη χρήση, μιας και η διάσταση της κάθε γούρνας είναι μικρή για τα σκεύη αυτά με αποτέλεσμα να κάνουμε τα πάντα χάλια όταν τα πλένουμε. Αποφεύγουμε λοιπόν τις διπλές γούρνες και επιλέγουμε μία πραγματικά μεγάλη! Με την χρήση του υλικού corian μπορείς να φτιάξεις γούρνες σε ότι διαστάσεις επιθυμείς.

3. Προσοχή στα υλικά: ταιριαστά και ποιοτικά
Οι πάγκοι υπάρχουν για να καταπονούνται και να χαράζονται από τα μαχαίρια σας, ισχυρίζεται ο διάσημος Άγγλος σεφ Jamie Oliver, αλλά εσείς θα τον επιλέξετε σίγουρα με βάση την ανθεκτικότητά του. Γι’ αυτό προτίμησε μοντέρνας τεχνολογίας υλικά στους πάγκους εργασίας και στις πλάτες της κουζίνας σου. Στην αγορά υπάρχουν πια τα πάντα και για όλα τα βαλάντια! Υλικά που καθαρίζουν εύκολα και είναι ασφαλή για την υγεία, όπως τα: corian και γρανίτης, καθώς και τα HPL και πλακάκι. Ένα πολύ πρακτικό υλικό είναι και το inox, που όμως δίνει μια πιο “επαγγελματική” όψη στη κουζίνα. Αποφεύγουμε στους πάγκους και στις πλάτες υλικά απορροφητικά όπως το μάρμαρο και ειδικότερα το ξύλο!

Επιφάνειες από την εταιρεία Ss StavArt Ltd

4. Γούστο και αισθητική: οι τάσεις
Τα γυαλιστερά και απαστράπτοντα υλικά, που κρύβουν τη φθορά τους στο χρόνο, είναι αυτά που κυριαρχούν στις σύγχρονες τάσεις της κουζίνας. Τα ντουλάπια από λάκα σε λευκό και μαύρο ή σε πιο έντονα χρώματα για τους πιο τολμηρούς, με κρυφές λαβές ή μακρόστενες ανοξείδωτες, έχουν την τιμητική τους, ενώ οι βάσεις από βέγκε παραμένουν διαχρονικές. Συνδυάζονται με κρεμαστά ντουλάπια άλλου χρώματος, επίσης από λάκα, ή με ντουλάπια με γυάλινα πορτάκια διαφόρων χρωμάτων. Γενικά οι διχρωμίες είναι πολύ της μόδας, προσέξτε όμως να μη διευρύνετε πολύ τη χρωματική σας παλέτα, καθώς τα έπιπλα της κουζίνας πρέπει να ταιριάζουν με τους τοίχους, το δάπεδο και αν η κουζίνα είναι ανοιχτή, με το σαλόνι ολόκληρο.

5. Τα «έξυπνα» ντουλάπια
Ενσωματώνουμε μηχανισμούς στα ντουλάπια και στα συρτάρια για να ανοιγοκλείνουν σωστά και αθόρυβα. Οι σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν επίσης μεγάλα συρτάρια, τις λεγόμενες τροφοθήκες, με πολλαπλούς εσωτερικά μηχανισμούς αποθήκευσης, ενώ πολύ λειτουργικές είναι οι στήλες που έχουν ενσωματωμένο τον φούρνο, τα μικροκύματα ή το ψυγείο.

By

Type at least 1 character to search