Η θερμοπρόσοψη είναι ουσιαστικά η εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου η οποία αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο θερμομόνωσης του σπιτιού σας. Οι σημαντικοί παράγοντες  για μια σωστή και αποτελεσματική θερμοπρόσοψη στο καινούργιο ή υφιστάμενο σπίτι σας, είναι το μονωτικό υλικό που θα εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την ποιότητα εργασίας

Κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης είναι τα ακόλουθα:

  1. Θα υπάρχει μια σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου σας. Οι εκπομπές θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού προς το το εξωτερικό (και αντίστροφα) θα είναι σημαντικά μειωμένες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του κτιρίου σας να είναι πιο σταθερή.
  2. Με την θερμοπρόσοψη θα χρειάζεστε λιγότερη ενέργεια να θερμάνετε ή να δροσίσετε το σπίτι σας. Η θερμοκρασία που δημιουργείται στο εσωτερικό του σπιτιού παραμένει για αρκετή ώρα σταθερή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε το πλεονέκτημα  εξοικονόμησης χρημάτων, Με μια επιτυχημένη θερμοπρόσοψη μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% ενέργεια και κατ’ αυτόν  τον τρόπο βοηθάτε και στην προστασία του περιβάλλοντος.
  3. Με την θερμοπρόσοψη αναβαθμίζεται το σπίτι ή το ακίνητο σας. Με άλλα λόγια  ανεβαίνει  η αξία του σπιτιού σας , στο ενδεχόμενο που σκοπεύετε να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε .
  4. Επιτυγχάνεται επίσης προστασία στο κτίριο σας. Αποφεύγεται  αποτελεσματικά  η  μούχλα και η υγρασία στους τοίχους ενώ παράλληλα μειώνονται οι  ρωγμές από συστολές και διαστολές.