Υποδαπέδια Θέρμανση – Ποια τα πλεονεκτήματα της;

Ένα σημαντικό ερώτημα που προβληματίζει κάθε νέο ζευγάρι το οποίο ξεκινά να φτιάχνει το σπίτι των ονείρων το και γίνεται συχνά θέμα συζήτησης είναι η υποδαπέδια θέρμανση. Ο συνεργάτης μας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Χριστόφορος Χαραλάμπους από την εταιρεία ASL Airmec Ltd μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα της υποδαπέδιας θέρμανσης.

 

Το σύστημα υποδαπέδιας θέρμανσης έχει την ίδια φιλοσοφία λειτουργίας με τα θερμαντικά σώματα, δηλαδή μεταφορά θερμότητας μέσω ακτινοβολίας κατά κύριο λόγο. Με την σημαντική διαφορά όμως ότι στην περίπτωση της υποδαπέδιας θέρμανσης θερμαντικό σώμα θεωρείται όλη η ελεύθερη επιφάνια της κατοικίας σας! Πιο κάτω μερικά από τα πλεονεκτήματα της υποδάπεδιας θέρμανσης.

1. Πιο ομαλή θερμοκρασία στον χώρο. (δηλαδή πιο λίγες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας)
2. Πιο ισσοροπημένη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο αλλά και στο αθρωπινο σώμα (βλ. Επισυναπτόμενο αρχείο)
3. Χαμηλό κόστος λειτουργίας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών νερού που χρειάζεται. Μέσος όρος θερμοκρασίας νερού στην υποδαπέδια 38 (30-45) βαθμοί κελσίου, ενώ στα θερμαντικά σώματα 75-80 βαθμοί!
4. Στην Κύπρο συνδιάζοντας την υποδαπέδια θέμρανση με αντλία θερμότητας και φωτοβολταικά απολαμβάνεις 24ωρη θέρμανση ανώτερης ποιότητας ουσιαστικά σχεδόν δωρεάν!!!
5. Η υποδαπέδια θέρμανση για οικονομική λειτουργία πρέπει να λειτουργεί στους 20-21 βαθμούς κελσίου και οι θερμοστάτες να είναι τοποθετημένοι στους 150-160 εκατοστά από το πάτωμα.
6. Αυτό που αποτρέπει τους περισσότερους είναι το φαινομενικά πιο ψηλό κόστος εγκατάστασης, αλλά αν λάβεις υπόψιν τα ανωτέρω ουσιαστικά η υποδαπέδια θέρμανση στοιχίζει αρκετά λιγότερα!
7. Χαμηλό κόστος συντήρησης.

 

 

Επικοινώνησε σήμερα με την ΚΑΝΤΟΥ Constructions & Developers στο 99 627453 και δώσε μας την ευκαιρία να κτίσουμε το σπίτι των ονείρων σας!